IT Direktør

Vil du lede den norske Digital & IT-avdeling til verdens største elektrogrossist?

Sonepar er et verdensomspennende grossistkonsern, som er verdens største B2B aktør for distribusjon av elektromateriell. Sonepar har mer enn 45.000 ansatte, en omsetning på 33 milliarder euro og er representert i 40 land. Vi har over 100 års historie i Norge, og har  hovedkontor og sentrallager i Drammen med 13 avdelinger fordelt over hele landet. Selskapet har 140 ansatte med en omsetning på NOK 1,2 milliard. Virksomheten kjennetegnes av gode og moderne E-handel- og logistikkløsninger. Selskapets transformasjon og digitale veikart er spennende og høsten 2022 lanserte vi Sonepar Group sin nye Omnikanal-plattform i Norge. Vi har sterkt fokus på bærekraft, vårt «Green Offer»- konsept gir våre kunder muligheter til å velge produkter basert på bærekrafts data. Våre felles verdier og Purpose er sterkt forankret i organisasjonen og førende for vår atferd world wide.

Vår nåværende IT Direktør går over i ny stilling og vi søker hans etterfølger som skal lede og videreutvikle et team bestående av 7 svært kompetente medarbeidere. Du vil inngå i vår ledergruppe og rapportere til Administrerende Direktør i Norge.

Vi ser etter deg med høy digital kompetanse samtidig som du er forretningsorientert og som ønsker å ta vår digitale utvikling ytterligere noen steg. Vi er inne i et spennende «roadmap», vi lanserte en ny nettbutikk/Omnikanal-plattform for alle våre kunder i 2022 som nå videreutvikles i tråd med konsernets strategier, i disse dager er en ny CRM løsning lansert, og i løpet av de nærmeste årene vil SAP bli implementert. Mange prosjekter kjøres sammen med Sonepar Groups digitale transformasjonsteam og Digital Factory i Paris, det er viktig at du behersker engelsk og blir motivert av å jobbe med kolleger fra hele verden.

DU FÅR ANSVAR FOR:

Vår digitale og IT strategiske utvikling fremover tilpasset både den forretningsmessige strategi i Norge og konsernets strategi.

Det overordnede ansvaret for alle våre applikasjoner, sikre at de til enhver tid er funksjonelle og har en høy grad av sikkerhet i forhold til Sonepars daglige virksomhet.  

Ha en tett dialog med både interne og eksterne samarbeidspartnere på drift og utvikling av våre systemer, herunder velge partnere og forhandle frem avtaler.

En kostnadseffektiv drift av både IT-avdelingen og våre applikasjoner herunder også IT-infrastruktur.

VI SØKER:

Vi søker deg som ikke nødvendigvis har hatt tilsvarende rolle tidligere, men som har erfart at du trigges av ledelse og motivasjon av medarbeidere og kan være en ressurs også utover eget ansvarsområde i en ledergruppe. Det vil være en fordel om du har erfaring med å jobbe i større internasjonale konsern og har et strategisk tenkesett.

Ønskede erfaringer og kvalifikasjoner:

 • Master innen IT, økonomi eller annet relevant fagområde
 • Fortrinnsvis erfaring med SAP, gjerne i en grossist-/handelsvirksomhet
 • Ha god kjennskap til E-handel og CRM-systemer
 • Erfaring med prosjekt- eller prosessledelse
 • Resultatorientert
 • Strukturert og selvgående
 • Gode kommunikasjonsevner på flere nivåer i bedriften
 • Norsk og engelsk flytende

VI TILBYR:

Vi kan tilby en meget variert og faglig interessant stilling med mye ansvar. Du vil være en del av et mindre team i Norge, men et stort fagmiljø internasjonalt som man kommer til å jobbe tett med.

Vi kan tilby en stilling innenfor et av de mest spennende veikartene for digital transformasjon i Drammen.

 • Konkurransedyktig lønn, pensjon og forsikringsordninger
 • Store påvirkningsmuligheter
 • Godt arbeidsmiljø og hyggelige kolleger
 • Firmaleilighet i nybygg på Norefjell
 • Subsidiert kantineordning
 • Personalrabatt på elektromateriell samt rørgrossist
 • Hyggelige kontorer rett ved Gulskogen stasjon
 • Verdens største elektrogrossist, i Drammen har vi over 100 års historie

For nærmere info:
Ta kontakt med G&P Rekruttering AS ved Gunder Lie 959 00 508.
Søknadsfrist 05.06.2024.
Søknad sendes Gunder Lie på gpr@gp-rekruttering.no